Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tri predstave

“Dječji vikend” na Danima kazališta u Vitezu

djeciji vikend vitez
Foto: GKM Vitez

Za kraj vikenda, Gradsko kazalište mladih Vitez pripremilo je još jednu predstavu, pa će tako djeca u nedjelju, 15. oktobra, s početkom u 19 sati moći uživati u izvedbi predstave “Trnoružica i hrabri princ”

Jubilarni 15. Dani kazališta “Vitez 2023” u svojoj osmoj sedmici ponudili su publici “Dječji vikend” u kojem će biti prikazane tri predstave za djecu.

U petak, 13. oktobra, mališane i njihove roditelje oduševila je predstava “Ivica i Marica u začaranoj šumi” Sinjskog pučkog kazališta. Riječ je o istinskoj kazališnoj čaroliji za najmlađe, a brojnoj publici u Vitezu priključile su se i mlade košarkašice i košarkaši OKK “Vitez” koji su organizirano stigli na predstavu, priopćeno je iz Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez.

Predstavu je režirao Željko Viculin, prema tekstu Save Škobića. Uloge tumače Rebeka Čović, Toni Batovanja, Marta Malbaša, Luka Vidić, Iris Bošković, Leonarda Masle i Aneta Vrca. Pomoćnica redatelja je Petra Goreta, a za kostime je bila zadužena Marija Mandac.

Publiku u večeras u 19 sati očekuje predstava “Put po svijetu” GKM-a Vitez. Ova predstava je pozorišna igrarija nastala pod “užarenim čekićem” viteških kazalištaraca i gledatelja vodi u svijet gdje samo dječja mašta može doći i gdje je sve moguće. Mnoštvo pjesme, plesa, igre ima jednu svrhu – stvoriti četiri najbolja prijatelja, a njihovo prijateljstvo učiniti nezaboravnom životnom avanturom.

Za kraj vikenda, Gradsko kazalište mladih Vitez pripremilo je još jednu predstavu, pa će tako djeca u nedjelju, 15. oktobra, s početkom u 19 sati moći uživati u izvedbi predstave “Trnoružica i hrabri princ”.

Generalni pokrovitelj 15. Dana kazališta “Vitez 2023” je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta Kantona Središnja Bosna i ministar Bojan Domić, a partner festivala je ALF BiH.