Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u mjestu komšići

Težak sudar na M-17: Vozač poginuo, dvoje povrijeđenih. Saobraćaj je obustavljen

sudar na m-17 žepče
Foto: Avaz.ba
Sudar na M-17

Težak sudar na M-17 bio je koban po vozača, a povrijeđeni su i suvozač iz Passata i vozač teretnog vozila Daf

U mjestu Komšići između Žepča i Maglaja u toku noći se desila stravična saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Kako su rekli iz Operativnog centra MUP-a ZDK nesreća se desila jutros oko 2:20 sati.

– Nesreća se desila na magistralnom putu M-17. U nesreći su učestvovali teretno motorno vozilo i putničko motorno vozilo. Vozač putničkog motornog vozila Passat inicijala H.H. smrtno stradao, rekli su iz policije.

Težak sudar na M-17 bio je koban po osobu iz Bihaća, a povrijeđeni su i suvozač iz Passata i vozač teretnog vozila Daf.

Riječ je o 42-godišnjem muškarcu iz Bihaća, potvrdila je Feni portparolka Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) Aldina Alić.

Saobraćaj je zbog sudar na m-17 bio obustavljen u mjestu Komšići.

Ozlijedio policajca i trudnicu

sarajevo sudar
FOTO: N1
Naletio na policijsku patrolu

Sinoć je u Sarajevu, u Titovoj ulici došlo je do saobraćajne nesreće.

Ovu informaciju su potvrdili iz Dežurnog operativnog centra MUP KS.

Nezvanično, policijska patrola je zaustavila automobil u kojem su se nalazili muškarac i trudnica. Na njih je naletio drugi automobil, koji je od siline udara povrijedio policajca i trudnicu.

“Prilikom kontrole putničkog motornog vozila “Peugeot“ kojim je upravljala M.D. iz Sarajeva, usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, od strane putničkog motornog vozila „VW Passat“, kojim je upravljao E.K. iz Sarajeva, došlo je do udara u motorno vozilo „Peugeot“, nakon čega je vozilo „Passat“ udarilo u policijskog službenika i vozača M.D. koji su se nalazili na trotoaru”, stoji u policijskom izvještaju.

“Tom prilikom su zadobili lakše tjelesne povrede, a ljekarsku pomoć im je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dok je M.D. prevezena ka Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, nakon čega je upućena na kućno liječenje”.

“Uviđaj saobraćajne nezgode obavili su pripadnici PS Centar. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozač E.K. višestruki počinilac saobraćajnih prekršaja. Kao i da u registru novčanih kazni ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 13.797,05 KM. Od njega je privremeno oduzeto predmetno vozilo. Općinskom sudu u Sarajevu će biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj”.

“Izvršenim pretresom kod E.K. je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja svojim izgledom asocira na opojn drogu „speed“. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se operativni materijal dostavi Kantonalnom tužilaštvu u redovnoj proceduri”, saopćeno je iz MUP KS.

Stanje na putevima

Do 20. oktobra zbog deminiranja terena, svakim radnim danom od 09 do 15 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo-Trnovo (naselje Krupac-Kupalište).

Zbog odžavanja vašara u Puračiću (M-4 Lukavac-Gračanica) naredna dva dana očekuju se kolone vozila kroz ovo mjesto. Molimo vozače da budu pažljivi i strpljivi.

Danas od 11 do 14 sati zbog neophodnih radova usporeno, jednom trakom, saobraćat će se na regionalnom putu Novi Šeher-Tešanj-Jelah, na lokaciji kod benzinske pumpe INA Tešanj.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila. Nešto kasnije, tokom dana, očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja na većini putnih pravaca. U kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima skreće se pažnja na smanjenu vidljivost, zbog magle, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.