Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prozvali institucije

U Gradačcu održan još jedan protest: Efikasnije zaštititi žrtve nasilja

Gradacac protesti naslovna (1)
Foto: BHRT

U Gradačcu je održana i javna tribina posvećena posljedicama koje ovakvi događaji imaju po društvo, s namjerom da se građani ohrabre ne samo da prijave nasilje, već i da zatraže stručnu pomoć kako bi očuvali svoje mentalno zdravlje

U Gradačcu je i danas, šest dana nakon trostrukog ubistva koje je u tom gradu počinio Nermin Sulejmanović, održan protest na kojem su građani i aktivisti tražili da nadležne institucije poduzmu efikasnije mjere kako bi zaštitili živote žena, žrtava porodičnog nasilja.

Podsjećamo, danas je potvrđeno da je policijska službenice iz Gradačca Dženana Selimović suspendovana zbog povezanosti sa trostrukim ubicom Nerminom Sulejmanovićem.

U Gradačcu je održana i javna tribina posvećena posljedicama koje ovakvi događaji imaju po društvo, s namjerom da se građani ohrabre ne samo da prijave nasilje, već i da zatraže stručnu pomoć kako bi očuvali svoje mentalno zdravlje, javlja BHRT.

Kritike su i danas upućene na račun institucija vlasti čija je reakcija na slučajeve porodičnog nasilja uglavnom zakašnjela i neadekvatna.

Nermin Sulejmanović u petak je u krvavom piru ubio tri osobe. Ubistvo nevjenčane supruge Nizame Hećimović prenosio je uživo na Instagramu. Svoj krvavi pohod je nastavio na ulicama Gradačca, gdje je ubio oca i sina Džengiza i Denisa Ondera, a ranio njihovu suprugu i majku Harisu Onder, i još dvije osobe.