Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

face tv

Zmajevi u polufinalu protiv Izreala uz direktan prenos na TV-u

dzanan musa
Foto: FIBA

Ispred nas je veoma važan meč s Izraelom, koji dosta dobro znam jer sam tamo igrao i vodio timove protiv njih kao trener

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra protiv Izraela polufinale pretkvalifikacija za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Zmajevi su do polufinala turnira u Poljskoj stigli nakon sinoćnje uvjerljive pobjede nad Mađarskom (103:78).

“Odigrali smo veoma tešku utakmicu jer je bila “biti ili ne biti”. Čestitam igračima na ispunjavanju svih zadataka i na njihovoj koncentraciji i energiji”, rekao je selektor BiH Adis Bećiragić.

Najavio je polufinalni meč protiv Izraela.

“Ispred nas je veoma važan meč s Izraelom, koji dosta dobro znam jer sam tamo igrao i vodio timove protiv njih kao trener. To je težak “matchup” za nas, tako da ćemo se morati dobro pripremiti i igrati izuzetno dobru odbranu. Nadam se da ćemo doći do finala”, dodao je selektor.

“Zmajevi” će u petak od 20,30 sati odmjeriti snage sa Izraelcima, a ova utakmica će biti u direktnom prijenosu na FACE TV.

“Nakon velike pobjede nad reprezentacijom Mađarske, koju ste ekskluzivno mogli pratiti samo na FACE TV, naša TV kuća je otkupila prava i za polufinalnu, te i za finalnu utakmicu, ukoliko pobijedimo reprezentaciju Izraela”, potvrdili su iz Face TV.

Podsjetimo, u drugom polufinalnom duelu pretkvalifikacijskog turnira sastaju se Poljska i Estonija (17:30 sati). Finale se igra u nedjelju.