Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ministar sigurnosti

Da li je postojala saradnja policije i ubice iz Gradačca? Oglasio se Nešić

Gradačac: Očevid na policijskom automobilu na koji je pucao Nermin Sulejmanović nešić
Foto: Pixsell

Nešić je rekao Srni da postoje indicije kako su određeni policijski službenici pomogli ubici da dođe do žrtve

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić rekao je da očekuje da istražni organi utvrde ko je napravio propust, odnosno da li je postojala saradnja zaposlenih u policijskim agencijama i ubice Nermina Sulejmanovića iz Gradačca.

Nešić je rekao Srni da postoje indicije kako su određeni policijski službenici pomogli ubici da dođe do žrtve.

“Ne možemo amnestirati ni sudiju koja je, očigledno, na brzinu nedovoljno se posvetivši ovom slučaju, donijela odluku da odbaci žalbu žrtve i da ne prihvati zahtjev za izricanje odluke o zabrani prilaska”, napomenuo je Nešić.

On je naglasio da se ovakve stvari ne mogu zanemarivati i da odgovorni moraju biti identifikovani.

Izrazio saučešće

“Prije svega želim da izrazim najiskrenije saučešće porodicama žrtava zbog ovog svirepog zločina, nakon kojeg normalan čovjek može samo da zanijemi. Nažalost, ovakve stvari se sve češće dešavaju i u svijetu, i u regionu, i kod nas”, rekao je Nešić.

Naglasio je da je ogromna odgovornost na svima koji učestvuju u dešavanjima u društvu, od centara za socijalni rad, policije, pravosudnih organa, do svih drugih nadležnih institucija, ali i na običnim građanima.

“Činjenica da je ovaj svirepi i krvavi pohod putem društvenih mreža pratilo više od 15.000 ljudi govori o tome da zaista moramo povesti daleko više računa o mentalnom zdravlju našeg društva, da bismo sociopsihopate prepoznali na vrijeme i spriječili slične tragedije”, rekao je Nešić.