Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Derbi na Grbavici, novajlije u Gabeli

fk željezničar štilić
Foto: Damir Hajdarbašić/www.fkz.ba

Utakmica između Zrinjskog i Veleža, je odgođena radi obaveza Plemića u Evropi

Danas su na rasporedu tri meča trećeg kola Premijer lige BiH. Željezničar je u derbiju kola domaćin Borcu, Sloga Meridian ide u goste Igmanu, dok će GOŠK u Gabelu ugostiti Zvijezdu 09.

Derbi susret ovog kola zasigurno se igra na Grbavici, Željezničar će ugosti Borac. Za oba tima je ovo prvi meč u novoj sezoni, jer su dosadašnje odgodili radi obaveza u Evropi. Plavi su odigrali četiri meču, prvo su u dvomeču bili bolji od Dinamo Minska, da bih i kasnije daljeg takmičenja izbacio Neftci. Sa druge strane Borac je preskočio prvo kolo, ali je u drugom imao teškog protivnika Austriju iz Beča, koja je bila bolja u oba meča od tima Vinka Marinovića. Zasigurno će nas na Grbavici čekati sjajn meč.

Igman koji je u prošlom kolu savladao Zvijezdu 09 bit će domaćin Slogi Meridian koja je u prvom kolu na Koševu iznenađujuće bila bolja od Sarajeva, ovo je duel ekipa koje imaju iste ambicije ove sezone, a njihov susret u Konjicu se igra od 17 sati.

GOŠK iz Gabele je u dva meče dosadašnjeg dijela šampionata osvojio samo jedan bod, dok je Zvijezda 09 poražena u oba meča. Ovo su timovi koji će zasigurno voditi borbu za opstanak ove sezone, pa je duel u Gabeli od velike važnosti za oba tima.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Petak, 11. avgust

Sarajevo – Posušje 3:0

Subota, 12. avgust

GOŠK – Zvijezda 09 (17:00)

Igman – Sloga Meridian (17:00, Arena Sport)

Željezničar – Borac (20:45, Arena Sport)

Nedjelja, 13. avgust

Široki Brijeg – Tuzla City (21:00, Arena Sport)

Utakmica između Zrinjskog i Veleža, je odgođena radi obaveza Plemića u Evropi.