Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatski reprezentativac

Službeno: Gvardiol potpisao za City, na originalan način predstavio ga je Guardiola

Foto: Manchester City

Manchester City predstavio ga je videom u kojem se pojavljuje trener Pep Guardiola

Joško Gvardiol (21) je novi igrač Manchester Cityja. Engleski i europski prvak otkupio je hrvatskog reprezentativca nakon nekoliko tjedana intenzivnih dogovora.

City je dugo nudio dosta manje od 100 miliona eura, ali i puno bonusa, a sad se dogovorio s Nijemcima te ga doveo za 90 miliona eura.

Manchester City predstavio ga je videom u kojem se pojavljuje trener Pep Guardiola. S obzirom na sličnost u prezimenima, španski je stručnjak u njemu na ploču slučajno ispisao vlastito prezime, a zatim ga ispravio u “Gvardiol”. Hrvatski reprezentativac sve je to, kao, pratio na mobitelu.

“Ovo je poseban trenutak za mene i moju porodicu. Oduševljen sam što ću imati šansu raditi s Pepom Guardiolom. Znam da još nisam gotov igrač i veselim se napredovati pod Guardiolom. Sretan sam i što ću igrati s Mateom Kovačićem. On je vrhunski nogometaš, zajedno možemo Cityju pomoći da odigra još jednu sjajnu sezonu”, poručio je hrvatski stoper prilikom predstavljanja.

Gvardiol je dosad za Leipzig odigrao 87 utakmica i upisao pet golova i tri asistencije. U međuvremenu je ušao i u hrvatsku reprezentaciju, za koju ima 21 nastup i dva gola, a s Leipzigom je osvojio dva njemačka kupa.