Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavništvo u Međugorju

Vlada FBiH i duhovne vrijednosti: Izdali dozvolu stranoj organizaciji iz Kolumbije

Peregrinos del Amor Vlada FBiH
FOTO: Facebook
Peregrinos del Amor

„Hodočasnici iz ljubavi“, koje je 1999. osnovao Marino Restrepo nakon iskustva otmice, moći će djelovati i na području FBiH

Aktuelni sastav Vlade FBiH na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem donio je odluku kojom se organizaciji Fundacion “Peregrinos del amor” iz Kolumbije odobrava osnivanje predstavništva u FBiH i to u Međugorju.

Kako je navedeno o odluci Vlade FBiH objavljene u Službenim novinama FBiH, „ciljevi i djelatnosti predstavništva su provoditi novu evangelizaciju koju propovijedaju sveti Ivan Pavao II i Benedikt XVI, provođenje humane i duhovne inicijative kako bi se potaknulo milosrđe i jedinstvo, ostvarivanje aktivnosti socijalne solidarnosti, volonterstva i misionarstva, saradnja sa drugim neprofitabilnim organizacijama koje imaju sličan cilj“.

odluka Vlade o fondaciji iz Bogote
FOTO: Faksimil

Drugi ciljevi ove organizacije iz Kolumbije koje žele ostvariti na području FBiH je organizacija centara za duhovnu obnovu, putovanja u marijanska svetišta, saradnja sa univerzitetima, institutima i centrima te subjektima koji djeluju u tom području u cilju donacija i pomoći onima kojima je potrebna itd.

Inače, navedenu organizaciju koja u prevodu nosi naziv „Hodočasnici iz ljubavi“ osnovao je Marino Restrepo 1999. godine u Bogoti.

Sve je zasnovano nakon njegovog iskustva, kako je navedeno, dubokog obraćenja tokom otmice koja mu je radikalno promijenila život.