Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konferencijska liga

Željo protiv Neftcija juriša na pobjedu, Borac vjeruje u uspjeh protiv Austrije

zeljo neftci
Foto: Hazim Aljović/FENA

Dva naša kluba večeras igraju revanš susrete drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu

Nogometaši Borca i Željezničara večeras igraju revanše drugog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu.

Tim s Grbavice će prvi na teren i to od 19 sati, kada se u Bakuu sastaju sa domaćim Neftchijem.

“Cijela BiH navija za Želju”

Prvi meč, proteklog četvrtka na Grbavici završen je bez pobjednika – 2:2. Plavi su u Baku otputovali u nedjelju, a trener Nermin Bašić najavio je duel.

-Uspjeli smo kroz ovih četiri, pet dana da rekuperiramo ekipu, da vratimo povrijeđene igrače u kadar. Neftchi ima sjajnu ekipu koja je ja bih rekao u stvaranju i po svemu onome što su pokazali su favoriti za ovu utakmicu. Znamo da će stadion biti rasprodan, čuo sam da Neftchi ima dobre navijače, isto tako očekujem i naše Manijake da nam daju podršku. Znamo da sutra cijela Bosna i Hercegovina navija za Želju i želimo svim ljudima pokazati da Željo može – kazao je Bašić.

Borac od 20:30 u Banjoj Luci dočekuje bečku Austriju.

Viceprvak BiH će u grotlu rasprodatog Gradskog stadiona pokušati da nadoknade bečki minus (1:0), te napravi veliki podvig i plasira se u treće kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Planule ulaznice u Banjoj Luci

Ulaznice za stadion u Platonovoj ulici rasprodate su prije dva dana, Banja Luka ovakvu euforiju ne pamti, a o tome je, na konferenciji za novinare u najavi utakmice, govorio i trener Borca Vinko Marinović.

-Mi smo radili dosta dobro u ovih nekoliko dana, radili smo na nekim stvarima koje treba da popravimo za ovu utakmicu koja nam slijedi. Mislim da su momci na to veoma dobro odgovorili i da ćemo uspjeti sve to da odradimo na terenu – istakao je strateg crveno-plavih, osvrnuvši se na nesretni poraz u austrijskoj prijestolnici.

-Vjerujemo da možemo pružiti dobru igru, da uz podršku naših navijača, koji će nam sigurno biti vjetar u leđa, možemo doći do onog rezultata koji nas vodi u sljedeći krug. Vjerujem da će igrači dati sve od sebe i da ćemo svi zajedno doći do tog cilja, kazao je Marinović.