Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fukuoka

Lana Pudar četvrta na svijetu u disciplini 200m leptir

lana pudar fukuoka
FOTO: Screenshot

Lana Pudar se okitila prvom medaljom na svjetskim prvenstvima u olimpijskim bazinema, nakon što je osvojila bronzu na prošlom SP-u u 25-metarskim bazenima

Lana Pudar nije uspjela osvojiti svoju prvu medalju na na svjetskim prvenstvima u olimpijskim bazenima. Lana je danas u finalu završila kao četvrta. Bronzana medalja koju je osvojila Amerikanka Regan Smith našoj plivačici izmakla je za 47 stotinki.

Lana je u finalu plivala 2:07:05, dok je Amerikanka završila s vremenom 2:06:58. Iako je nakon 150 metara Lana bila na diobi druge i treće pozicije, na kraju je medalja izmakla. Posustala je u posljednjih 50 metara.

Trijumfovala je braniteljica naslova, 16-godišnja Kanađanka Summer McIntosh s vremenom 2:04:06, dok je srebro pripalo Australki Elizabeth Dekkers (2:05:46).

Fukuoka
Rezultati finala

Ono što još treba spomenuti jeste da je Lana u polufinalu plivala brže (2:06:60) nego u današnjem finalu.

Sedamnaestogodišnja Mostarka, da se nalazi u odličnoj, pokazala je i u polufinalnoj utrci u kojoj je imala najbolje vrijeme i gdje je nadmašila prvog favorita i braniteljicu naslova Summer McIntosh te Amerikanku Regan Smith.

Uz pomenute tri plivačice u finalu su se uz našu Lanu našle još i Japanka Airi Mitsui, Dankinja Helena Rosendahl Bach, Australka Elizabeth Dekkers, Britanka Laura Stephens i Amerikanka Lindsay Looney.

Lana Pudar se tako nažalost nije okitila prvom medaljom na svjetskim prvenstvima u olimpijskim bazinema, nakon što je osvojila bronzu na prošlom SP-u u 25-metarskim bazenima. No, tek joj je 17 godina.

Nositeljica je i dvije medalje na seniorskom prvenstvu u Rimu 2021., dva zlata na Mediteranskim igrama te tri zlatne medalje na nedavno završenom evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu.