Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fk velež

Jusufbegović: Pitanje je hoćemo li stići registrovati sve strance

nedim jusufbegovic
FOTO: Screenshot
Nedim Jusufbegović

Generalka protiv Tomislava igra se večeras od 20 sati na stadionu Rođeni

Fudbaleri Veleža okončali su glavni dio priprema na Kupresu i vratili su se u Mostar, gdje ga danas očekuje generalna provjera pred start nove sezone Premijer lige.

Igrat će Rođeni protiv Tomislava iz Tomislavgrada koji se takmiči u Prvoj ligi FBiH.

Na pripreme se osvrnuo trener Nedim Jusufbegović, koji je najavio i večerašnju utakmicu.

“Zadovoljan sam entuzijzmom, radom, radnom etikom, disciplinom, nekim stvarima u igri… Način na koji smo prihvatili nove igrače je dobar i imamo mnogo razloga za zadovoljstvo. Imamo, naravno, još mnogo stvari u igri da popravimo, a pred nama je vrijeme. Napravili smo određeni pomak, a ono što nas može poremetiti je pitanje možemo li stići registrovati sve igrače koji nisu naši državljani”, rekao je Jusufbegović.

Imao je Velež izvjesnih problema s povrijeđenim igračima, ali situacija je sve bolja.

“Naravno, očekujemo i da se povrijeđeni igrači oporave do početka prvenstva. Nisu prošli treninge i pitanje je koliko će moći. Meni je trening jako bitan segment u pripremi. Haskić, Pršeš, Hasanović i Bajrić treniraju s ekipom. Malo manje ova posljednja dvojica“, otkriva strateg Rođenih.

Ponovo je govorio o novajlijama.

“Mene raduje njihova želja za radom, a sve drugo će biti u domenu forme. Nadam se da ćemo ih brzo dovesti u formu. Pokazuju kvalitet i da nam mogu donijeti nešto što nismo imali u prošloj sezoni. Na nama je da ih stavimo u uloge i zadatke gdje će dati maksimum. Na dobrom smo putu”, ističe Jusufbegović.

Kaže i da trebaju doći još dva nova igrača…

“Još dva igrača trebaju doći. Da li će doći – ne znam, ali očekujemo. Čak smo možda nešto i završili, ali mnogo smo puta nešto završili pa nije bilo realizirano. Pozicija desne strane bi trebala biti pojačana i očekujemo igrača na krilnoj poziciji”.

Generalka protiv Tomislava igra se večeras od 20 sati na stadionu Rođeni.

“Svaka mi je utakmica ista. Trebamo raditi, igrati i dobiti odgovore na pitanja. Želim da utakmica ponudi ono što će nas čekati u prvenstvu, da bude putokaz kako i gdje dalje, u kojem pravcu. Bez obzira što je posljednja pripremna, ona je meni ista kao i ona prva protiv Sloge“, zaključio je Jusufbegović.

Ulaz na večerašnju utakmicu je besplatan.