Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Sunce, kiša, grmljavina: Evo kakvo nas vrijeme očekuje ove sedmice

munje grmljavina vrijeme
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju na području Krajine, centralnim i sjevernim područjima Bosne

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle i niske oblačnosti. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju na području Krajine, centralnim i sjevernim područjima Bosne.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31 stepena Celzijusa.

U Sarajevu više niske oblačnosti u jutarnjim satima. Tokom dana sunčanije uz umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15, a najviša dnevna oko 28 stepeni Celzijusa.

Prognoza za naredne dane

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom mala do umjerena naoblaka. Širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Bez padavina na jugu. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 33°C.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano prije podne. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.