Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vruće na tušnju

Šta se dešava u Slobodi? I Peštalić hoće na čelo kluba, Fukare pozivaju na proteste

FOTO: A. Durgut/PIXSELL
Navijači FK Slobode

Osim podijeljenih tabora u klubu čini se i da su navijači Slobode podijeljeni, navijačka grupa Fukare pozvala je sutra na proteste

Članovi Skupštine FK Sloboda, kako sada stvari, birat će između dva imena kada je budući prvi čovjek kluba u pitanju. Prvo je kandidaturu obznanio biznismen Azmir Husić, nekadašnji predsjednik ovog kluba i aktuelni član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.

A danas su mediji objavili da će njegov protivkandidat biti Nurdin Peštalić, privrednik iz Gradačca, inače bivši član Izvršnog odbora NSBiH.

Prije nego što je danas obznanjeno da će Peštalić biti drugi kandidata za predsjednika kluba, sinoć je u medije dospjela informacija da je aktuelni predsjednik kluba sa Tušnja u ostavci Elmir Šećerbegović imenovao v.d. direktora kluba. Tu bi poziciju provremeno trebao obnašati Adnan Mujezinović.

Osim podijeljenih tabora u klubu čini se i da su navijači Slobode podijeljeni. Navijačka grupa Fukare pozvala je sutra na proteste, oni otvoreno podržavaju Husića, dok s druge strane, u Udruženju građana Prijatelji FK Sloboda ne misle da je Husić najbolje rješenje za Slobodu.

Podsjećamo, Tuzlaci su prošle sezone ispali iz Premijer lige BiH.