Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Studenti sa Stanforda u Mostaru

mostar rusevine pr

Polaznici poslijediplomskog studija MBA (Master of Business Administration) s prestižnog američkog univerziteta Stanford boravit će u Mostaru, 24. i 25. marta, u sklopu studijskog putovanja u Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku (Zagreb, Sarajevo, Mostar i Dubrovnik), priopćeno je iz Inkluzivnog vrtića “Sunčani most” iz Mostara.

Tema putovanja je “Učenje kapitalizma: vlada u zemljama u razvoju, poslovanje i infrastruktura javnog sektora”.

Pri posjetu Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, 30 studenata i nekoliko profesora s prestižnog američkog univerziteta će posjetiti cijeli niz uspješnih poduzetnika, investitora, političara i različitih ustanova. Svrha ovog putovanja je podjednako edukacija, kao i kulturna razmjena s namjerom da studenti što bolje razumiju globalne izazove u svim područjima.

Njihov domaćin u Mostaru bit će Inkluzivni vrtić “Sunčani most” (Diakoniewerk), kao jedinstven primjer uspješne multietničke odgojno-obrazovne ustanove u Mostaru, koja već 14 godina okuplja djecu iz cijelog grada, uključujući i djecu s teškoćama u razvoju, kao i djecu iz socijalno ugroženih porodica.

Osim posjete vrtiću “Sunčani most”, studentima će biti predstavljen rad Gospodarske komore Grada Mostara kao i INTERA -Tehnološki park, gdje će im svoje projekte predstaviti nekoliko mladih startup poduzetnika.

Postdiplomski MBA studij na Stanfordu je rangiran kao najbolja poslovna škola u svijetu.