Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dom naroda FBiH danas o imenovanjima članova DERK-a iz Federacije

BiH

dom naroda fbih

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH na današnjoj sjednici trebao bi se izjasniti o imenovanjima Suada Zeljkovića i Nikole Pejića, koji su predloženi za članove Državne regulatorne komisije za električnu energiju iz Federacije BiH.

Po hitnom postupku delegati će razmatrati izmjene Zakona o izvršnom postupku i Zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u Federaciji Bosne i Hercegovine.

U najavljenom dnevnom redu je, između ostalog, i Prijedlog zakona o državljanstvu FBiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa te dva nacrta zakona.

Po riječima predsjednika Kluba Bošnjaka Osmana Ćatića, dnevni red sjednice bit će dopunjen s tačkom u vezi s Inicijativom za izmjene Ustava Zapadnohercegovačkog, Hercegovačko-neretvanskog i Posavskog kantona u dijelu koji se odnosi na službene jezike i službena pisma, koju je jučer uputila potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović Domu naroda.

Klub Bošnjaka predložio je amandmane da bi se u kantonalnim ustavima službeni jezik pravilno nazivao bosanski jezik i istovremeno kao službeni uveo srpski jezik i službeno pismo ćirilica.