Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vijeće ministara BiH

Usvojen Nacrt zakona o vanjskim poslovima, ali i Nacrt zakona na koji je Dodik rekao da neće pristati

Foto: Hazim Aljović/ Fena
Elmedin Konaković

Vijeće ministara BiH usvojilo je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o VSTV-u, a to je na svom Twitter nalogu potvrdila Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković objavio je na svom Facebook profilu da je usvojen jednoglasno na sjednici Vijeća ministara Nacrt zakona o vanjskim poslovima Bosne i Hercegovine.

-Dokument na koji se čekalo godinama. Samo dogovor donosi rješenja i našu zemlju vodi naprijed. Konflikt i svađe koriste samo političarima, garantuje mandate i plate – napisao je Konaković.

Također, Vijeće ministara BiH usvojilo je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o VSTV-u, a to je na svom Twitter nalogu potvrdila Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH.

Ovaj Zakon jedan je od 14 prioriteta iz mišljenja Evropske komisije, a zanimljivo je da je samo dan ranije, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske rekao da neće pristati na usvajanje pojedinačnih prioriteta već da se o tome treba razgovorati u paketu i tek kad se sve dogovori da se stavi na dnevni red.