Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neymar želi nastupiti za Brazil na predstojećoj Olimpijadi

neymar

Napadač Barcelone Neymar je izrazio želju da u dresu fudbalske reprezentacije nastupi na Olimpijskim igrama koje će se ovog ljeta održati u njegovoj domovini, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Neymar je jasno izrazio želju da predstavlja Brazil na Olimpijskim igrama”, kazao je koordinator brazilske fudbalske reprezentacije Gilmar Rinaldi za list “Folha de S. Paulo”.

Ostaje otvoreno pitanje šta će o tome reći katalonska Barcelona s obzirom da se olimpijski turnir igra svega šest sedmica nakon jubilarnog prvenstva Copa America koje će se održati u SAD-u povodom 100. godišnjice tog takmičenja.

“Mi smo i ranije govorili da želimo sarađivati sa klubovima i da želimo voditi brigu o fizičkom i psihičkom stanju igrača. Još nismo uputili zvanične zahtjeve klubovima za odobrenja nastupa na Olimpijadi”, kazao je Rinaldi.

Fudbalski turnir na Olimpijadi u Brazilu će se igrati u periodu od 4. do 20. augusta ove godine, a na njemu će prema pravilima Olimpijskog komiteta nastupiti nacionalne reprezentacije sastavljene od igrača do 23 godine starosti, uz mogućnost da u timu budu i maksimalno starija tri igrača.

Prema pisanju brazilskih medija, za Brazil bi na Olimpijadi trebali nastupiti upravo Neymar, William iz londonskog Chelsea i Miranda iz milanskog Intera.