Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači Charltona “sahranili” voljeni klub (VIDEO)

sahrana

Priča o navijačima koji vole svoj klub toliko da su ga spremni i sahraniti kako bi se on ponovo rodio dolazi nam iz srca Otoka, prijestolnice evropskog fudbala – i dokaz je da ljubav prema klubu nema mjere, čak ni onda kada on propada.

Ekipa Charlton Athletica jedan je od davljenika u drugoj po jačini ligi Engleske, odnosno Championshipu.

Nalaze se na 23. mjestu, sa 32 boda, a pet im fali za neku vrstu sigurne zone. Navijači ovog kluba imaju lice u koje upiru prstom i ime i prezime svih nedaća ovog kluba.

Roland Duchatelet, belgijski bogataš je u januaru 2014. godine preuzeo ovaj tim – a tada nastaje haos u ovom nekada opasnom timu najvišeg ranga engleskog fudbala.

Navijači ovog tima odlučili su uzeti stvari u svoje ruke i prije jučerašnjeg meča sa Middlesbroughom, kojeg su pobijedili sa 2:0, simbolično su sahranili svoj klub.

http://www.dailymotion.com/video/x3xk58w_furious-fan-ran-on-the-football-field-in-the-match-charlton-1-0-middlesbrough_sport

Ne samo to, bijesni – najvjerniji fanovi ove ekipe u nekoliko navrata su prekidali meč, kojeg je kako rekosmo njihova ekipa dobila, i to protiv drugoplasirane momčadi Championshipa.