Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Vraćaju se proljetni dani, evo u kojim dijelovima BiH se očekuje kiša za 1. maj

Turisti preplavili ulice Sarajeva
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura zraka danas uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje do 22 stepena

U Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. Prolazno sredinom dana može biti i pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje do 22 stepena.

U Sarajevu će biti većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. Prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 2, a najviša dnevna oko 15 stepeni.

U petak pretežno sunčano prije podne. Povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. Kratkotrajna slaba kiša se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab jugoistočnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U subotu će biti djelimično vedro i nestabilno vrijeme. Od sredine dana lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, istočnim i sjevernim podučjima Bosne i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima širom zemlje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

U ponedjeljak za 1. maj će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Slabiji lokalni pljuskovi su mogući u poslijepodnevim satima na zapadu i jugozapadu Bosne i u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.