Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Najavljene nove padavine, FHMZ je objavio kada stiže stabilizacija

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Ilustracija

FHMZ je ranije objavio kako se stabilizacija vremena očekuje tek nakon 20. aprila

U Bosni i Hercegovini danas će biti djelomično vedro, povremeno sa slabim lokalnim pljuskovim. Više padavina se očekuje tokom noći na nedjelju.

Vjetar slab do umjerene jačine, južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 6, na jugu zemlje do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17 stepeni.

U Sarajevu će biti djelomično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4, a najviša dnevna oko 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Prognoza za naredne dane

U nedjelju će biti oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

U ponedjeljak također oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

U utorak  oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

Kada stiže stabilizacija?

FHMZ je ranije objavio kako se stabilizacija vremena očekuje tek nakon 20. aprila.

Polja visokog zračnog pritiska, narednih dana, diktirat će vremenske prilike u Bosni i Hercegovini.

Postepeno razvedravanje uz stabilno vrijeme prognozira se do četvrtka. Promjena praćenja pogoršanjem vremenskih uslova očekuje se od 14. do 19. aprila. Tada se najavljuju česte padavine praćene jakim vjetrom. Ponovna stabilizacija vremena izgledna je od 20. aprila do kraja prognoziranog perioda.