Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ambasador Ferguson posjetio Udruženje Prijedorčanki „Izvor“

Edward Ferguson

Udruženje Prijedorčanki „Izvor“ danas je posjetio ambasador Velike Britanije u BiH Edward Ferguson koji je želio da se informira o stanju u kojem ovo udruženje radi i djeluje.

– Nakon kratke prezentacije od predstavnika našeg udruženja, u kojem smo ambasadora Fergusona informirale o aktivnostima koje trenutno provodimo, te problemima s kojima se susrećemo, njegova pitanja su bila konkretna, a odnosila su se na partnere sa kojima radimo, te politički kontekst u kojem djelujemo – saopćeno je iz Udruženja „Izvor“.

Dodaje se da im je ambasador prenio informacije o „uključenosti Britanske ambasade i želji da se pitanje žrtava seksualnih zločina dovede na nivo u kojem će sve žrtve imati jednak tretman i pristup pravima u cijeloj državi“.

– Istaknuo je da je Britanska ambasada uključena i u proces traženja nestalih i zalaganje da država preuzme odgovornost u svim segmentima. Takođe je izrazio zadovoljstvo što je dobio potpuniju sliku o aktivnostima Udurženja, te da bolje razumije politički kontekst u kojem radimo i djelujemo – navodi se u saopćenju Udruženja Prijedorčanki „Izvor“.