Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Bjelašnici jutros šest stepeni ispod nule, narednih dana i dalje oblačno s kišom

BiH

vrijeme kisa

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme i uglavnom bez padavina.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Prijedor 15, Bihać i Bosanska Gradiška 7, Banja Luka, Bosanski Novi i Mostar 4, Doboj i Neum 3, Mrkonjić Grad i Sanski Most 2, Drvar, Gradačac, Jajce, Livno i Trebinje 1.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Sokolac -3, Livno -1, Ivan-sedlo 0, Bugojno, Goražde, Kupres i Stolac 1, Sarajevo 2, Drvar 3, Bihać, Gradačac i Jajce 4, Bijeljina, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica, Trebinje, Tuzla i Zenica 5, Banja Luka i Doboj 6, Neum i Zvornik 7 i Mostar 8 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša u jutarnjim satima je moguća u sjevernim područjima Bosne i u Krajini. Poslijepodne u većem dijelu zemlje lokalno slaba ili kratkotrajna kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12, na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje kiša u Hercegovini, istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

U petak se očekuje u oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu od 5 do 8 stupnjeva, najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 9, na jugu od 10 do 13 stepeni  Celzijusa.

U subotu se u BiH očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom. Više padavina se će biti u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom će iznositi između 1 i 6, na jugu od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11, na jugu od 11 do 15 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.