Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Ponovo je najavljen snijeg, meteorolozi objavili kada stižu topliji dani

Sarajevo: Sunčan dan na Vilsonovom šetalištu
24.03.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Gradjani uzivaju u lijepom vremenu na Vilsonovom setalistu u Sarajevu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U večernjim satima, ponegdje u Bosni može pasti i malo kiše, a na planinama i malo snijega

U Bosni i Hercegovini danas će biti malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana se očekuje postepeni porast oblačnosti. Nešto manje oblačnosti i sunčanije će biti na jugu i jugozapadu, javlja FHMZ.

U večernjim satima, ponegdje u Bosni može pasti i malo kiše, a na planinama i malo snijega.

Vjetar će biti slab, veći dio dana, zapadni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura iznosiće od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno. Jutarnja temperatura iznosiće od -2 do 0, a dnevna od 8 do 10 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredna tri dana

U subotu u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana lokalno sa slabom kišom, a na planinama može pasti i malo snijega. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša je moguća u Hercegovini. Poslije podne i tokom noći kiša u većem dijelu naše zemlje. Na planinama se očekuje snijeg. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 8 do 12, na jugu do 16 stepeni.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 16 stepeni.

Kada će zatopljenje

Međutim, mnogi se pitaju kada stižu topliji dani.

“Od 11. aprila se možemo vratiti na neku proljetnu varijantu kada je u pitanju odijevanje s obzirom na to da će vrijednosti jutarnjih temperatura biti od tri do pet stepeni u Bosni, u Hercegovini oko osam stepeni Celzijusa”, još početkom ove sedmice su najavili meteorolozi.

Prema novim prognozama, prije 12. ili 13. aprila stabilizacije vremena nema. Međutim, barem će se temperature zraka oporaviti nakon hladnog početka aprila, te tada se očekuju topliji dani.

U većem dijelu zemlje iduće sedmice temperature će se kretati od 12 do 17, na jugu do 20 °C.