Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dodikov savjetnik

Milan Tegeltija novi predsjednik fudbalskog kluba Borac

Banja Luka: Predsjednik Tužilačkog savjeta, Milan Tegeltija, najavio da podnosi ostavku
10.12.2020., Osnovni sud, Banja Luka (BiH) – Predsjednik Visokog sudskog i tuzilackog savjeta /VSTS/ BiH Milan Tegeltija objavio je da ce podnijeti ostavku na svoju funkciju i clanstvo u VSTS na narednoj sjednici ovog savjeta. VSTS je prosle sedmice odrzao izvanrednu sjednicu cija je tema bio sporni audio-snimak razgovora Tegeltije sa Milijanom Buhom, bivsomm clanicom Savjeta, koji je objavljen u medijima, o imenovanju njene sestre na jednu od pravosudnih funkcija. Na sjednici su usvojena tri zakljucka od kojih se jednim trazi da Tegeltija razmotri mogucnost podnosenja ostavke. Tegeltija je negirao izvjestaje medija i naglasio da je taj snimak nezakonit, neautentican i iskonstruisan i rekao da iza napada na njega i objavljivanja spornog snimka stoje obavjestajne i paraobavjestajne agencije bliske SDA. rPhoto: Dejan Rakita/Pixsell

Milan Tegeltija je od januara 2022. godine na američkoj crnoj listi

Pravni savjetnik Milorada Dodika imenovan je, na večerašnjoj sjednici Skupštine, za novog prvog čovjeka FK Borac Banja Luka, javlja Mondo.

Milan Tegeltija, pravni savjetnik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, izabran je, na večerašnjoj sjednici Skupštine Fudbalskog kluba Borac, za novog predsjednika kluba.

Telegtija će na toj funkciji naslijediti Stojana Malbašića, koji je ulogu predsjednika obavljao od avgusta 2020. godine.

Na večerašnjoj Izbornoj sjednici bio je jedini kandidat za predsjednika, iako se spekulisalo da bi najodgovorniju poziciju u klubu mogli da zauzmu Slobodan Stanarević, izvršni direktor Autoputeva Republike Srpske, i Vedran Pušić, osnivač i izvršni direktor kompanije “Info Medija Grupa”.

Tegeltija je izabran jednoglasno, a predsjednička funkcija koju će obavljati u narednom periodu predstavljat će njegov povratak u Borac, s obzirom na to da je 2010. i 2011. godine, kada je Borac osvojio Kup BiH i bio osvajač Premijer lige BiH, obavljao ulogu potpredsjednika.

Milan Tegeltija je od januara 2022. godine na američkoj crnoj listi zbog, kako navode iz State Departmenta, visoke korupcije u periodu tokom obnašanja funkcije predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV).