Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saslušane dvije osobe zbog ubistva Senida Kulačića

Senid Kulacic

Nakon sinoćnjeg teškog ranjavanja mladića Senida Kulačića, koji je usljed povrede preminuo neposredno nakon što je u nesvjesnom stanju dovezen na odjel Urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica, policijski istražitelji još tragaju za činjenicama vezanim za ovaj događaj.

Kako saznaje Fena, inspektori Kriminalističke policije Policijske uprave i priveli su i saslušavaju dvije osobe, koje se mogu dovesti u vezu sa ranjavanjem mladića hladnim oružjem u predjelu desne natkoljenice, nakon čega ostavljen u ulici Fra Grge Martića, gdje je izgubio veliku količinu krvi.

Prema službenoj informaciji, istražni tim traga za još dvije osobe koje se mogu dovesti u vezu sa dešavanjima oko ranjavanja preminulog Senida Kulačića.

S obzirom da istražni tim nije završio sve aktivnosti, jer se utvrđuju sve činjenice i okolnosti koje su dovele do ovog slučaja, u Kantonalnom tužilaštvu ZDK još nemaju detaljne informacije o ovom događaju, jer se utvrđuju sve činjenice i okolnosti koje su dovele do ovog slučaja.

– Dežurni kantonalni tužitelj je nakon prijave slučaja izašao na lice mjesta i zajedno sa ovlaštenim službenicima MUP-a ZDK obavio uviđaj. Još se utvrđuju sve činjenice i okolnosti, a dežurni tužitelj će izdati nalog za obdukciju tijela preminule osobe, izjavila je Feni glasnogovornica Kantonalnog tužiteljstva ZDK Mirna Poljac.