Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

savjet kuharice

Marinada od tri sasvim jednostavna sastojka učinit će piletinu savršenom

piletinaunsplash

Ova kuharica tvrdi da odlična marinada može da se napravi od samo tri sastojka

Uz ćevape i pljeskavice koji se tradicionalno peku na roštilju, mnogi vole i pečenu piletinu. Kako biste postigli hrskavost i odličan ukus, marinirajte komade mesa nekoliko sati prije – i to uz trikove i savjete kuharice Claire Lower.

Ova kuharica tvrdi da odlična marinada može da se napravi od samo tri sastojka – jogurta, bijelog luka i soli.

U posudi pomiješajte jogurt i so sa bijelim lukom – količina zavisi od kilogramima mesa koje imate, a Claire po pravilu koristi jednu kašiku soli s bijelim lukom na svaku šolju jogurta, prenosi Lifehacker.

Vas, naravno, ništa ne sprečava da dodate i neke svoje začine po želji.

Marinadu prelijete preko piletine koju namjeravate da spremate na žaru, stavite piletinu u kesicu i ostavite u frižideru preko noći, ili barem šest sati prije pečenja.

Kad dođe vrijeme za roštilj, jednostavno obrišite višak papirnatim ubrusom i pecite.