Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija "Drina"

FUP razbio dilersku grupu: Uhapšeno osam osoba, pronađeni droga i oružje

Mostar: U sukobu navijača je sudjelovalo nekoliko desetina huligana koji su se tukli palicama i gađali kamenjem
13.11.2021. Mostar - U masovnim navijackim neredima ozlijedjeno vise osoba, specijalci na ulicama nako nereda Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

U okviru tih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Goraždu, izvršen je pretres na četiri lokacije na području Goražda i jedne lokacije na području Kantona Sarajevo

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona, proveli su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Bosansko-podrinjskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti operativno-taktičku akciju ‘Drina’ zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U okviru tih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Goraždu, izvršen je pretres na četiri lokacije na području Goražda i jedne lokacije na području Kantona Sarajevo.

Tom prilikom slobode je lišeno sedam osoba inicijala Š.P. (1972), M.P. (1980), A.D. (1988), R.Č. (1987), F.H. (1956), M.H. (2004) iz Goražde i A.O. (1985) iz Sarajeva. Prilikom pretresa pronađena je određena količina materija koje izgledom asociraju na opojne droge amfetamin i Cannabis sativa L., vage za precizno mjerenje, vatreno oružje kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Navedene osobe sumnjiče se da su (određeni vremenski period) opojnu drogu nabavljala, proizvodila, transportovala i neovlašteno je stavljala u promet s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

– Osobe lišene slobode će, nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku, biti predate nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Bosansko-podrinjskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – saopćio je FUP.