Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rade na izvlačenju

Pas Zigi iz Srbije pronašao preživjelu osobu pod ruševinama u Turskoj

zigi

“Vatrogasac Zigi je još jednom pokazao zašto ga smatramo ravnopravnim članom. Nanjušio je živu osobu i potvrdio sumnje da se ispod ruševina nalazi osoba koja daje znakove života. Trenutno lokalne službe za spašavanje rade na izvlačenju”, napisali su

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije nalaze se u Turskoj kako bi pomogli u potrazi i spašavanju preživjelih u potresu. Međutim, posebno se istaknuo jedan njihov član – pas Zigi.

On je spasio jednog čovjeka, a iz MUP-a su o tome izvijestili na Instagramu. “Vatrogasac Zigi je još jednom pokazao zašto ga smatramo ravnopravnim članom. Nanjušio je živu osobu i potvrdio sumnje da se ispod ruševina nalazi osoba koja daje znakove života. Trenutno lokalne službe za spašavanje rade na izvlačenju”, napisali su.

“Zigi, heroju naš lijepi”, “Zigi kao maskota buđenja svijesti o životinjama u Srbiji”, “Svi oni kojima smetaju životinje neka iz ovoga uče zašto su potrebne čovjeku”, “Bravo, Zigi. Čuvaj se i želimo ti da spasiš što više ljudi i životinja iz ruševina”, samo su neki od komentara.