Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Pedagogiji uskoro odsjek za rad s djecom s teškoćama u razvoju

kazazovic pedagoski fakultet dekan destovic

Pokretanje studijskog programa na Pedagoškom fakultetu za educiranje kadrova za rad s djecom s teškoćama u razvoju bio je povod današnjeg sastanka ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvira Kazazovića s dekanom tog fakulteta Fatihom Destovićem i direktorima specijalnih obrazovnih ustanova u KS-u.

Na sastanku je dogovoreno da se izradi elaborat, kako bi se ostvarile i predočile neophodne pretpostavke da odsjek krene s radom od septembra naredne školske godine.

Istaknuto je da se akcent stavi na praktični dio nastave, odnosno da ustanove u kojima se obrazuju ova djeca, budu naučne baze studentima koji će upisati Odsjek edukacije i rehabilitacije na Pedagoškom fakultetu.

– Pokretanje ovog odsjeka je od izuzetnog značaja, jer na području Kantona Sarajevo do sada nije postojao nijedan koji bi edukovao kadrove specijalizirane za rade s djecom s teškoćama u razvoju – istakao je ministar Kazazović.

Učesnici sastanka dijele mišljenje da se postojeći nastavni studijski odsjeci na Pedagoškom fakultetu trebaju proširiti s predmetima iz oblasti rehabilitacije i edukacije, s ciljem postizanja veće kompetencije studenata, saopćila je Press služba KS-a.