Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužna vijest

Umro je Maxi Jazz, pjevač legendarnih Faithlessa: “Promijenio je naše živote na toliko načina”

maxi jazz faithless pixsell
19.03.2011., Dom sportova, Zagreb - Koncert grupe Faithless u Domu sportova. Maxi Jazz. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL (19.03.2011., Dom sportova, Zagreb - Koncert grupe Faithless u Domu sportova. Maxi Jazz. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL, ASCII

Bio je briljantan tekstopisac, DJ, budist, veličanstvena pozornica, ljubitelj automobila, beskrajni govornik, prekrasna osoba…

– Slomljeno nam je srce što moramo reći da je Maxi Jazz sinoć umro. Bio je čovjek koji je promijenio naše živote na toliko načina. Dao je pravi smisao i poruku našoj muzici.

Napisali su to na Facebooku članovi grupe Faithless o Maxwellu Fraseru koji je preminuo u 66. godini, prenosi Jutarnji list.

– Bio je i ljupko ljudsko biće s vremenom za svakoga i mudrošću koja je bila duboka i pristupačna. Bila mi je čast i, naravno, pravo zadovoljstvo raditi s njim. Bio je briljantan tekstopisac, DJ, budist, veličanstvena pozornica, ljubitelj automobila, beskrajni govornik, prekrasna osoba, moralni kompas i genij – dodali su.

Engleski muzičar, DJ, reper i kantautor Maxi Jazz bio je najpoznatiji kao glavni vokal britanskog elektroničkog sastava Faithless. Dio benda bio je od 1995. do 2011. te 2015. godine.