Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ugovor od 15 miliona eura

Legendarni ex-yu brend kupili Rusi

brion

Korijeni kompanije Dahlia sežu u 1924. godinu. Prvi naziv kompanije je bio Engleska drogerija Union, a nalazila se u strogom centru Beograda

Kompanija Siberian Wellness kupila je fabriku kozmetike Dahlia poznatu po brendovima Becollino, Hera i kultnom losionu za brijanje Brion. Ugovor u iznosu od 15 miliona eura obuhvata vrijednost zemljišta, proizvodnog kompleksa, opreme i tehnologije, piše novaekonomija.rs.

“Otvaraju se mogućnosti za širenje proizvodnje uz postojeće kapacitete. Pokrećemo lokalnu proizvodnju Siberian Wellness proizvoda, proširujemo asortiman postojećih brendova, poboljšavamo sastav i trudimo se da u recepturama ne budu samo plodovi sibirske, već i srpske prirode. Nadamo se da ćemo vratiti Dahliji reputaciju regionalnog lidera”, izjavila je Tatjana Gorohovska, predsjednica Siberian Wellnessa.

Kompanija Siberian Wellness planira da rebrendira, ali i sačuva prepoznatljivost proizvoda na koji su se navikli potrošači u regionu, kao i da ih učini interesantnijim savremenim potrošačima. Proizvodi, kako kažu, biće još kvalitetniji i još prirodniji.

Korijeni kompanije Dahlia sežu u 1924. godinu. Prvi naziv kompanije je bio Engleska drogerija Union, a nalazila se u strogom centru Beograda. Ova drogerija posjedovala je laboratoriju, u kojoj su se proizvodili kozmetički preparati, ali se bavila i prodajom najpoznatijih svjetskih brendova parfema, krema, pudera. Union je u to vrijeme posjedovao i licencu engleske firme Elizabet Arden, koja se tada punila i prodavala u Beogradu. Uoči stogodišnjeg jubileja, Dahlia sada ima nove mogućnosti za rast.

“Siberian Wellness prisutan je na tržištu Srbije već skoro deset godina, brend ima odličnu reputaciju – klijente asocira na efikasnost i kvalitet. Svi proizvodi napravljeni su u skladu sa najstrožijim međunarodnim standardima kvaliteta. Kompanija posluje u okviru strategije globalnog proširivanja i proizvodna platforma u Srbiji otkriva nove mogućnosti za rad na tržištu Balkana, Evrope i Turske, rekla je Dragana Orlandić, CEO Dahlia.

Siberian Wellness posluje na globalnom tržištu već 26 godina i ima klijente i konsultante iz 60 zemalja svijeta.