Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp u kataru

Još jedno veliko iznenađenje na Mundijalu, Hrvati slave

New Project (9)

U jednom trenutku je Kostrika vodila protiv Njemačke, i u tim trenucima i Španci su ispadali

Hrvatska ipak neće, kako se očekivalo, igrati protiv Španije u osmini finala Mundijala koji se igra u Kataru.

Japanci su napravili čudo (ako Španci nisu kalkulisali) i savladali Furiju rezultatom 2:1 i tako osvojili prvo mjesto u grupi E, a time i osigurali duel protiv drugoplasirane Hrvatske u grupi F.

Španija će tako umjesto Hrvatske u osmini finala igrati protiv Maroka.

Njemačka ide kući uprkos pobjedi od 4:2 protiv Kostarike. Španija je imala isti broj bodova (4), ali puno bolju gol razliku od Njemačke.

U jednom trenutku je Kostrika vodila protiv Njemačke, i u tim trenucima i Španci su ispadali. No, Nijemci su brzo okrenuli i slavili na kraju, “pirovu pobjedu”. Remi Španaca odveo bi Nijemce dalje, no…

Nakon prvog poluvremena djelovalo je da će evropske selekcije opravdati ulogu favorita. Nijemci su vodili sa 1:0 pogotkom Sergea Gnabryja iz desete minute, Španci imali minimalnu prednost zahvaljujući golu Alvara Morate.

Međutim, drugo poluvrijeme je donijelo potpuni preokret u duelu Španija i Japana. Japanci su za tri minuta uspjeli potpuno okrenuti rezultat. Prvo je Ritsu Doan pogodio za 1:1 u 48. minutu, a već u 51. minutu bilo je 2:1 za Japan nakon gola Ao Tanake. Do kraja susreta ništa se više nije mijenjalo, Japana je slavio i osvojio prvo mjesto u grupi.

I Kostarikanci su u jednom trenutku uspjeli potpuno okrenuti, no tek tri minuta su bili u osmini finala. Yeltsin Tejeda je prvo zabio za izjednačenje u 59. minuti, a potom i Vargas za vodstvo Kostarike u 70. minutu.

Ipak, vrlo brzo Njemačka je prvo izjednačila preko Havertza (73. minutu), a isti igrač je 85. minutu pogodio za novo vodstvo Elfa.

Fullkrug je samo potvrdio trijumf u 89. minutu.