Napravite ukusno jelo od jaja bez kapi ulja
Jaja su vrlo važan protein u zdravoj ishrani. Oni koji pokušavaju da smršaju i oblikuju svoje tijelo najčešće koriste bjelanca za pripremu jela. Jaja se mogu spremiti na više načina, ali ovaj je jedan od neobičnijih, za koji vjerovatno niste znali.
Sastojci:
– 8 jaja
– 1 kašika rendanog parmezana
– 1/2 kašičice soli
– biber
Priprema:
Zagrijte rernu na 190˚C, a pleh obložite papirom za pečenje. Odvojite žumanca od bjelanaca. Bjelanca mutite dok ne postanu dovoljno tvrda. U njih vrlo pažljivo umiješajte parmezan i so. Pomoću kašike stavljajte pripremljena bjelanca na pleh tako da dobijete 8 oblačića.
Oblom stranom kašike napravite udubljenja u svakom bjelancetu. Pažljivo stavite po jedno žumance u svaki oblačić.
Pecite oko 15 minuta ili dok se žumanca ne ispeku. Začinite solju i biberom i poslužite vruće.