Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

aerodrom u frankfurtu

Avion sletio u Njemačku, kod točkova pronađeno beživotno tijelo

frankfur

Njemački list Bild izvijestio je da je avion Airbus, koji pripada njemačkoj kompaniji Lufthansa, poletio iz Teherana u četvrtak rano ujutro

Kod točkova avionakoji je letio iz Teherana u zračnu luku Frankfurt pronađeno je tijelo, saopćila je njemačka policija.

Njemački list Bild izvijestio je da je avion Airbus, koji pripada njemačkoj kompaniji Lufthansa, poletio iz Teherana u četvrtak rano ujutro.

Policija je rekla da je tijelo pronađeno kada su obavljani radovi na održavanju, piše Deutsche Welle. Njemačka lokalna televizija Hessenschau izvijestila je da su radovi trajali četiri sata prije nego što je tijelo pronađeno.

Policija nije potvrdila porijeklo tijela niti je iznijela bilo kakve detalje o identitetu osobe. Njemačka agencija DPA objavila je da je otkazan let iz Teherana planiran za danas ujutro.

U Njemačkoj živi velika populacija Iranaca, od kojih su hiljade  u subotu izašle na ulice Berlina u znak solidarnosti s protuvladinim protestima u Iranu. Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock najavila je planove za nametanje ograničenja ulaska iranskim državljanima kao kaznenu mjeru protiv Teherana.