Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Meteorolozi objavili do kada će trajati Miholjsko ljeto

nacionalni park una jesen – anadolija (4)

Danas će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Na području Krajine jutros je oblačno sa slabom kišom. U većem dijelu BiH je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Danas će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje uglavnom na području Krajine i sjeveru Bosne, a lokalno može padati i u centralnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku.

Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 25 stepeni.

U Sarajevu umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Stabilno do 6. novembra

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, stabilne vremenske prilike nastavljaju se do 6. novembra.

Tokom jutra u Bosni duž riječnih tokova izgledna je magla, a danju širom zemlje pretežno sunčano i ugodno toplo vrijeme uz temperature iznad prosjeka.

Slabe padavine prognoziraju se u Bosni 7. i 8. novembra, dok se u Hercegovini tokom cijelog prognoznog perioda očekuje stabilno bez padavina.

Do 28. oktobra, očekivane vrijednosti jutarnjih temperatura zraka su od osam do 12 u Bosni, na jugu zemlje do 16 stepeni, a najviše dnevne u Bosnu između 19 i 24 stepena, na jugu zemlje do 27.

Od 29. oktobra do 8. novembra uz povremeno izraženiju naoblaku izgledan je blagi pad temperatura koje će i dalje zadržati natprosječne vrijednosti za ovaj period godine. U Bosni tokom jutra očekivane temperature zraka su od pet do 10, u Hercegovini oko 13 stepeni, a maksimalne u Bosni do 19 u Hercegovini do 23 stepena.

Prognoza za naredne dane

U srijedu u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni prije podne dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu do 25°C.

U četvrtak u većem dijelu Bosne prije podne po kotlinama i uz riječne tokove dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u drugom dijelu dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U petak će u većem dijelu Bosne prije podne po kotlinama i uz riječne tokove dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u drugom dijelu dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 26°C.