Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dva dana silovao sestru najboljeg prijatelja

policija-srbija

Miodrag Vasić (33) iz srbijanskog sela u okolini Boljevca uhapšen je zbog sumnje da je prošle sedmice dva puta silovao L. S. (26) iz istog mjesta u njenoj kući, dok je njen brat spavao u drugoj sobi.

Ljekarskim pregledom je utvrđeno da je djevojka imala odnose, ali kako se nezvanično saznaje, nije bilo povreda njenog intimnog dijela tijela, piše Blic.

Osumnjičeni Vasić je, kako saznajemo, priznao da je imao seksualni odnos s djevojkom, ali je negirao da ju je silovao, već da je sve bilo uz njen pristanak.

– Miodrag je živio u Austriji. Bio je kod babe, ali ju je maltretirao, davio i pljuvao, pa ga je ona izbacila iz kuće – kaže za Blic poznanik porodice.

Miodrag, iako ima kuću u selu, tamo navodno nije mogao da se smjesti jer, kako je tvrdio, nema struje.

– U pomoć mu je tada pritekao najbolji drug S. S., brat silovane djevojke. Ponudio mu je smještaj. Već prve večeri, u srijedu, Miodrag je to, blago rečeno, zloupotrebio i silovao djevojku dok je njen brat spavao u drugoj sobi. Djevojci je stavio ruku na usta i zaprijetio joj da će je ubiti ukoliko bude vrištala ili ako se usudi da to nekome kaže. Zaprijetio je da će je zapaliti, nauditi i njoj i njenom bratu. Djevojka je iz straha ćutala, a on se seksualno iživljavao nad njom – nastavlja priču naš sagovornik.

Sutradan je pak smogla hrabrosti da sve ispriča jednoj starijoj poznanici, koja joj, međutim, nije povjerovala.

– Sva uplakana je otišla kod komšija. Drhtala je i ispričala im sve. Komšija je pozvao njenog brata, ali je on rekao da „ne vjeruje u te tvrdnje“. Djevojka je cijeli dan provela kod komšija, ali se predveče vratila kući – dodaje naš sagovornik.

Čim se vratila kući, Miodrag je njenog brata poslao u prodavnicu da mu uplati kredit za mobilni telefon.

– Dok je brat bio van kuće, djevojku je opet silovao i ponovo joj zaprijetio da će ubiti, zapaliti i nju i brata ako se usudi nekome da kaže za to. Poslije pola sata, djevojka je sva uplakana dotrčala kod komšije. Komšinica je odmah pozvala policiju i patrola je došla ubrzo – navodi izvor.

– Djevojka je psihički veoma loše i potrebna joj je pomoć ljekara. I prije ovoga ju je život šamarao. Majka joj je u bolnici, a brat je bio tri mjeseca u Austriji da zaradi neki dinar jer ovdje posla nema. Ona je za to vrijeme bila sama u kući, a hranu su joj donosili zaposleni iz Centra za socijalni rad. A pored sve te bijede, u kojoj je rođena i u kojoj živi, sada još i ovo da je snađe – kažu mještani sela.