Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sa zapada nam dolazi naoblačenje i kiša

BiH

vrijeme kisa

U BiH će danas naoblačenje sa zapada usloviti padavine u drugoj polovini dana.

Padavine se očekuju prvo u Krajini, zapadnim područjima BiH, a u noći na petak padavine će se širiti prema istočnim područjima. U nizinama kiša, na planinama snijeg, vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, najviša dnevna temperatura zraka oko 10 stepeni.

U odvijanju saobraćaja na putevima u BiH jutros nisu zabilježeni duži zastoji, vozi se po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu, saopćio je Bh. auto-moto klub (BIHAMK).

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su mjestimični odroni kamenja na kolovoz, a izdvajaju putne pravce Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit još uvijek je zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone (najveće dopuštene mase) i autobuse, a dok traje zabrana ova vozila saobraćaju kroz grad.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila. Na graničnim prelazima nisu zabilježena duža zadržavanja.