Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

državni poslanik

Arnaut: Tehničke izmjene Izbornog zakona su bolje od sistema koji smo dosad imali

Sarajevo: Predsjednik Naše stranke Edin Forto obratio se medijima
27.09.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Konferencija za medije na kojoj su se obratili predsjednik Nase stranke (NS) Edin Forto i poslanici u Predstavnickom domu PSBiH - Predrag Kojovic, Damir Arnaut i Mirjana Marinkovic- Lepic, te predsjednica GO NS Sabina Cudic. Na konferenciji je prezentiran program ustavnih promjena. Damir ArnautrPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

“Ja bih puno više volio da je bivši visoki predstavnik Valentin Inzko prošle godine, dok je još bio na dužnosti, ili Christian Schmidt odmah nako što je došao, da su nametnuli skenere”

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Damir Arnaut pozdravio je odluku visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

– Ja bih puno više volio da je bivši visoki predstavnik Valentin Inzko prošle godine, dok je još bio na dužnosti, ili Christian Schmidt odmah nako što je došao, da su nametnuli skenere, jer tad je bilo dovoljno vremena da se skeneri kupe ili iznajme, testiraju – naveo je on.

Po njegovim riječima, sve se moglo uraditi za ovih godinu dana.

– Nažalost, ove tehničke izmjene ne idu toliko daleko, ali u svakom slučaju su bolje od ovog sistema koji smo dosad imali – kazao je Arnaut.