Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bakir Dautbašić ostaje kandidat za ministra

BiH

dautbasic

Bakir Dautbašić i dalje je kandidat Saveza za bolju budućnost za ministra prometa i komunikacija i to će tako i ostati, potvrdio je danas Mirsad Đonlagić, potpredsjednik SBB-a, piše novinska agencija Patria.

– Ne razumijem ta pitanja koja postavljate, jer ne vidim razlog zašto Dautbašić ne bi bio naš kandidat. On je naš kandidat i to ide svojim tokom. Očekujem da ćemo u nekom vremenu doći do kraja te procedure koju ja ne vodim – istakao je Đonlagić.

Podsjećamo, Dautbašić je optužen za udruživanje radi činjenja kaznenih djela (čl. 249. KZ BiH), ), Ometanje rada pravosuđa (čl. 241. KZ BiH) i Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem (čl. 219.a KZ BiH).

Iako je jasno da SBB neće odustati od njegovog imena nejasno je kada će Dautbašić konačno sjesti u ministarsku fotelju. To ne zna ni ministar civilnih poslova Adil Osmanović, koji podržava SBB-ove prijedloge.

– Mi uvažamo prijedlog kandidata za ministra i zamjenika ministra koji dolazi iz SBB-a. Procedura će ići svojim tokom i vidjet ćemo koje vrijeme će još proći dok dobijemo ministra i zamjenika ministra – istakao je Osmanović.