Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hollande: EU nije sistem ‘švedskog stola’ da svako uzima šta želi

french-president-francois-hollande

Predsjednik Francuske Francois Hollande u Bruxellesu je nakon postignutog dogovora Velike Britanije sa Evropskom unijom (EU) o njenim reformama koje je ta zemlja tražila kako bi ostala u EU kazao kako se treba biti spremno na sve ono što bi moglo proizaći iz referenduma u Velikoj Britaniji, javlja Anadolu Agency (AA).

Hollande koji je kazao kako nema nikakve primjedbe da Velika Britanija sebi “crta neki drugi put”, istakao je kako ti drugi izbori ne bi trebali onemogućavati napredak ostalih.

“Evropa nije sistem ‘švedskog stola’, da svako uzima šta želi. Kakva god bila odluka britanskog naroda, mi bismo trebali biti spremni na nju”, kazao je Hollande.

On je istakao kako će se Evropsko vijeće sastati početkom marta da bi razgovarali samo o migrantskoj krizi i dodao kako je situacija svakim danom sve lošija.

Vezano za sirijsku krizu, Hollande je rekao kako se teroristička organizacija ISIS bori na strani režima sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada, a ne protiv njega i da ima koristi od samog režima. Francuski predsjednik je dodao kako će njegova zemlja nastaviti sa napadima na uporišta ISIS-a.