Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Na Koševu derbi, a pred Slobodom je možda i utakmica sezone

fk-sarajevo

Najzanimljivije bi trebalo biti na Koševu gdje Sarajevo dočekuje Tuzla City.

Danas su na programu četiri utakmice 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Subotnji program na Tušnju otvaraju Sloboda i Leotar. Sloboda je već dugo bez pobjede i, kako izgleda, ni smjena ne klupi nije previše pomogla Tuzlacima. Za tuzlanski tim ovo bi mogla biti i utakmica sezone – pobjeda bi ih riješila briga o opstanku, dok bi ih poraz doveo u dosta opasnu situaciju. Na drugoj strani, Leotar je u prošlom kolu, pomalo iznenađujuće, na svom stadionu savladao Široki Brijeg rezultatom 1:0 i u nešto boljem raspoloženju dočekuju današnji susret. Direktan prenos susreta je na TV Arena Sport. Utakmicu sudi Dragan Petrović iz Banjaluke. Meč počinje u 15 sati.

Drugi susret igraju Široki Brijeg i Rudar Prijedor. Širokobriježani su prije ove utakmice promijenili trenera. Jure Ivanković je napustio kormilo Širokobriježana, a novim trenerom je imenovan Ivica Barbarić. Ipak, ekipu će danas s klupe predvoditi dosadašnji pomoćnici Vlado Hrkać i Stanko Bubalo. S druge strane, Prijedorčani su u prilično lošoj situaciji: Eventualno iznenađenje bi im itekako dobro došlo jer su na začelju tabele sa 19 bodova, tri manje od Leotara koji je prvi iznad zone ispadanja. Utakmica počinje u 15 sati, a sudija je Dražen Marić iz Bijeljine.

Najzanimljivije bi trebalo biti na Koševu gdje Sarajevo dočekuje Tuzla City. Bordo tim se plasirao u finale Kupa Bosne i Hercegovine: Ipak, kako je najavio njihov trener Aleksandar Vasoski, tim s Koševa ne želi odustati od pokušaja plasmana u evropska takmičenja kroz Premijer ligu BiH. U goste im dolazi Tuzla koja je već mjesec dana bez pobjede: Svojom lošom formom i eventualnim porazom pod znak upitnika mogli bi staviti čak i plasman u Evropu. Ovaj susret koji počinje u 17 sati sudit će Frano Jelić iz Širokog Brijega. Prenos je na MY TV.

Najzad, posljednji meč za danas u Banjoj Luci igraju Borac i Radnik. Banjalučani su remizirali u posljednja tri kola i, jasno, veliki su favoriti protiv Radnika koji drži pretposljednju poziciju na tabeli. Utakmicu sudi Adis Mulahasanović iz Sarajeva, a meč počinje u 18 sati uz direktan prenos na TV Arena Sport.