Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Može li Borac zaustaviti Zrinjski i Bilbiju

tuzla-city-zrinjski-bilbija (1)
Bilbija strijelac na Tušnju / FOTO: Tuzlanski.ba

Rezultatski, ovaj meč ima dosta veću težinu za Borac, pošto se on bori za mjesto u Evropi, dok je odavno jasno da je Zrinjski novi prvak BiH

Tri utakmice 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine biće odigrane danas, a u centru pažnje je derbi Borca i Zrinjskog u Banjaluci.

Furiozni Plemići gaze sve pred sobom ove sezone u bh. šampionatu, a u njihovu snagu se i ponajbolje uvjerio Borac, kojem je Jakirovićev tim ove sezone u dva meča zabio devet golova.

Slavio je Zrinjski u Banjaluci u augustu sa velikih 5:1, dok je Pod Bijelim brijegom bilo 4:1. Borac ovaj meč dočekuje s novim trenerom, pošto je klupu preuzeo Tomislav Ivković, dojučerašnji sportski direktor kluba, koji je na trenerskom mjestu zamijenio Nemanju Miljanovića.

Rezultatski, ovaj meč ima dosta veću težinu za Borac, pošto se on bori za mjesto u Evropi, dok je odavno jasno da je Zrinjski novi prvak BiH.

Ova utakmica počinje u 17 sati i prijenos je na Areni Sport 1 BiH, a prije nje biće odigrana još dva meča 25. kola PLBiH.

Od 15 sati će Željezničar ugostiti ekipu Leotara na Grbavici, dok će Tuzla Cityju u goste stići bijeljinski Radnik.

Plavi će pokušati da se vrate na pobjednički kolosijek nakon poraza od Posušja (2:3), ali i Leotar će sigurno biti jako motivisan jer mu “gori pod nogama” u borbi za opstanak.

U istoj situaciji je i Radnik, koji će na Tušnju protiv uzdrmanog Tuzla Cityja tražiti bodove spasa. Bijeljinci su trenutno pretposljednji sa 19 bodova, a Leotar je odmah ispred s dva boda više.

Duel s Grbavice možete pratiti u prijenosu na MY TV, a kamere Arene Sport biće na Tušnju.

Premijer liga BiH, 25. kolo:

Subota, 9. april:

Tuzla City – Radnik (15 sati, Arena Sport) Sudija: Admir Šehović (Sarajevo)

Željezničar – Leotar (15, Moja TV) Sudija: Luka Bilbija (Prijedor)

Borac – Zrinjski (17, Arena Sport) Sudija: Zoran Grbić (Prijedor)

Nedjelja, 10. april:

Sarajevo – Rudar (13, Moja TV) Sudija: Mateo Musa (Čitluk)

Sloboda – Velež (17, Arena Sport) Sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo)

Široki Brijeg – Posušje (19) Sudija: Antoni Bandić (Grude)