Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srebrenica

Tabaković: Očekujemo javno izvinjenje zbog prisustva pripadnika Škorpiona svečanoj sjednici

srebrenica – fena

Pripadnik jedinice Škorpioni, Saša Cvjetan, osuđivan za ratne zločine na Kosovu, bio je “VIP” gost na obilježavanju Dana Opštine Srebrenica, 11. marta u Domu kulture u Srebrenici

Predsjednik Opštinskog odbora Stranke demokartske akcije (SDA) Alija Tabaković je komentirajući prisustvo presuđenog ratnog zločinca na svečaoj sjednici te općine, kazao da očekuje javni izvinjenje.

– Negiranje ratnih zločina i zločinaca za nas predstavlja poniženje, i ukoliko se ispostavi da je došao na poziv načelnika Opštine, očekujemo javno izvinjenje. Svi oni koji podržavaju takve osobe, spremni su počiniti novi zločin – poručio je Tabaković na pres-konferenciji koju su lideri Inicijative “Moja adresa Srebrenica”.

Alija Tabaković

Naglasio je da očekuje od aktuelnog predsjednika Skupštine opštine Salke Tursunovića da se jasno i nedvosmisleno ogradi od onih koji su pozivali presuđene ratne zločince.

– Budući da je on predsjedavao tom sjednicom i od Tursunovića zahtijevamo da osudi one koji su tog ratnog zločinca doveli – istakao je Tabaković.

Pripadnik jedinice Škorpioni, Saša Cvjetan, osuđivan za ratne zločine na Kosovu, bio je “VIP” gost na obilježavanju Dana Opštine Srebrenica, 11. marta u Domu kulture u Srebrenici.

Škorpioni su u julu 1995. godine bili jedna od jedinica čiji su pripadnici, pred kamerama, ubijali zarobljene Srebreničane.