Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Andrei Drăghici

Mladi vaterpolista preminuo nakon što mu je pozlilo usred utakmice

andrei (1)

Golman domaćih i ostali igrači pomogli su mu da dopliva do ruba bazena. Igrači obje ekipe i medicinsko osoblje pokušali su ga reanimirati, ali nisu uspjeli

Vaterpolist bukureštanskog Dinama Andrei Drăghici (23) preminuo je na utakmici protiv Rapida iz Bukurešta.

Pozlilo mu je tokom druge četvrtine. Prema dostupnim informacijama, nakon napada svoje ekipe nije mogao plivati ​​natrag u odbranu. Ostao je blizu gola Rapida. Golman domaćih i ostali igrači pomogli su mu da dopliva do ruba bazena. Igrači obje ekipe i medicinsko osoblje pokušali su ga reanimirati, ali nisu uspjeli.

Drăghici je rođen 24. novmebra 1998. u Oradei.

Povodom tragedije oglasio i igračev klub.

”Dinamo je tužan zbog strašne vijesti. Nešto prije podneva, tokom utakmice Superlige između Rapida i Dinama, Andrei se požalio na zdravstvene probleme. Jedva je stigao do ruba bazena, gdje su ga okružili igrači obje ekipe.

Medicinsko osoblje na mjestu događaja i oni koji su naknadno stigli nakon hitne pomoći dugo su ga pokušavali reanimirati, no nakon otprilike sat vremena konstatirana je smrt. Andrei se bavio sportom više od 15 godina i nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Dinamo upućuje iskreno saučešće poredici i dat ćemo im svu moguću podršku.”