Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Kada nam stižu proljetni dani: Pogledajte prognozu do kraja marta

Sunčan dan u Sarajevu, građani izašli van
14.03.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Sarajlije uzvaju u suncanom danu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Od 23. do kraja prognoznog perioda 29. marta širom Bosne i Hercegovine očekuje se nestabilno vrijeme sa padavinama

U Bosni i Hercegovini danas će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a tokom dana očekuje se postupan porast oblačnosti.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 11 do 17 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana moguć je postupni porast oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u srijedu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od dva do osam, a najviša dnevna temperatura od 11 do 17 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak u većem dijelu zemlje očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne i sa slabom kišom, a u višim područjima sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura od jedan do šest, na jugu do osam, a najviša dnevna od šest do 12, na jugu do 17 stepeni.

U petak u Hercegovini i na sjeveru Bosne sunčano vrijeme uz malu oblačnost. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno. Jutarnja temperatura od jedan do šest, na jugu do osam, a najviša dnevna od pet do 11, na jugu do 16 stepeni Celzijusovih.

Prognoza do kraja marta

Od 23. do kraja prognoznog perioda 29. marta širom Bosne i Hercegovine očekuje se nestabilno vrijeme sa padavinama. Prognozirane vrijednosti maksimalnih i minimalnih temperatura zraka biće u granicama uobičajenih za kraj tekućeg mjeseca.

Do 23. marta, u Bosni minimalne temperature zraka očekuju se od minus četiri do jedan, u Hercegovini od šest do 11 stepeni Celzijusovih. Danju u Bosni vrijednosti maksimalnih temperatura zraka kretaće se od pet do deset, u Hercegovini od 11 do 15 stepeni.

Posljednje sedmice marta, očekuje se blagi porast vrijednosti temperatura zraka, pa će u Bosni tokom jutra, prognozirane vrijednosti minimalnih temperature zraka biti od tri do osam, u Hercegovini od devet do 14, maksimalne u Bosni od 12 do 17, u Hercegovini od 14 do 19 stepeni Celzijusovih.