Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Derbi kola na Koševu, Velež dočekuje Tuzla City

fk sarajevo suljic

U taboru tima sa Koševa nadaju se da poraz u gradskom derbiju nije ostavio na njih traga i da će slaviti nad banjalučkim sastavom

U okviru 22. kola m:tel Premijer lige BiH danas su na rasporedu tri utakmice.

Subotnji program počinje utakmicom na Koševu koja je ujedno i najzanimljivija, a sastat će se Sarajevo i Borac. Duel je ovo dvije najbolje ekipe u BiH protekle sezone u kojoj su Banjalučani osvojili naslov, dok je Sarajevu za utjehu pripao trofej Kupa BiH.

U taboru tima sa Koševa nadaju se da poraz u gradskom derbiju nije ostavio na njih traga i da će slaviti nad banjalučkim sastavom.

– Poraz od Željezničara je za nas bio težak s psihološke strane, ali idemo dalje. Shvatili smo poruku navijača i siguran sam da ćemo u nastavku sezone igrati bolje. Sada nam dolazi Borac. Ne treba govoriti o značaju te utakmice. Imamo veliki motiv, analizirali smo ih i vjerujem da na kraju možemo pobijediti, rekao je u najavi utakmice trener Sarajeva Aleksandar Vasoski.

Otežavajuća okolnost po Vasoskog je to što na raspolaganju neće imati suspendovane Dupovca, Đokanovića, Velkoskog i Bodula. U redovima Borca nema opuštanja.

– Biće teška utakmica bez obzira što će im nedostajatio dva standardna igrača – Dupovac i Đokanović. Od ostalih ko će igrati, to je do njihovog trenera. Sigurno imaju pritisak jer su u nepovoljnijem položaju, a nama da još jednom pokažemo zrelost, da igramo na rezultat i zadržimo bodovnu razliku i nastavimo niz pozitivnih rezultata. Prosto rečeno, da rastemo, rekao je trener Borca Nemanja Miljanović.

Zanimljivo će biti i u Vrapčićima gdje se od 15:00 sati sastaju Velež i Tuzla City. U prva dva kola nastavka šampionata Rođeni su zabilježili pobjedu i poraz, dok su, s druge strane, Tuzlaci oba meča odigrali neriješeno.

Preostali meč bit će odigran na Pecari. Šestoplasirani Široki Brijeg će na svom stadionu ugostiti Posušje, jasno je da su favoriti, međutim i gosti imaju svoje adute. Motiva im neće nedostajati, pogotovo nakon što su u prošlom kolu pobijedili Slobodu.