Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi model

Pogledajte snimak turskog Bayraktara kako ruši nevjerovatan rekord

bayraktar ss

Baykarov glavni tehnološki rukovodilac Selcuk Bayraktar rekao je da je Akinci B najmoćnija borbeno sposobna naoružana bespilotna letjelica u svojoj klasi na svijetu

U saopćenju iz kompanije navedeno je da je B model Bayraktar AKINCI TIHA (borbena bespilotna letjelica), koji je Baykar razvio domaćim i nacionalnim resursima, u okviru projekta AKINCI koji se provodi pod vodstvom Direkcije obrambene industrije, prošle sedmice imao prvi let.

Nastavljajući svoje probne letove u Corluu, bez obzira na vremenske uvjete, Bayraktar Akinci B dosegao je visinu od 40.170 stopa nakon testova provedenih na različitim visinama. Bayraktar Akinci B je tako dosegao najveću visinu domaćeg vazduhoplovstva.

Baykarov glavni tehnološki rukovodilac Selcuk Bayraktar rekao je da je Akinci B najmoćnija borbeno sposobna naoružana bespilotna letjelica u svojoj klasi na svijetu.

Generalni direktor kompanije Haluk Bayraktar rekao je da je Baykar završio izvozne sporazume sa dvije zemlje za novi model.

“Nakon Akinci B, Akinci C model od 1.900 KS uskoro će biti na nebu“, najavio je Bayraktar.

Riječ je o projektu razvoja bespilotnih letjelica koji se provodi pod rukovodstvom Direkcije za odbrambenu industriju Turkiye. Razvoj i proizvodnja letjelica bazirani su na domaćim turskim resursima.