Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u prostoru KvArt

“Agonija mogućih svjetova” – Izložba bh. umjetnika Slobodana Vidovića u Beogradu

Beta-yq8fvh02sx.640x360_rss-750×430

Izložba “Agonija mogućih svjetova” označava simbolično traganje za mogućnostima koje se nisu dogodile, za svim prilikama, prostorima i načinima kroz koje su napušteni mehanizmi mogli živjeti

Bosanskohercegovački umjetnik Slobodan Vidović predstavio se beogradskoj publici na velikoj izložbi u prostoru KvArt tržnog centra Galerija.

Izložba “Agonija mogućih svjetova” označava simbolično traganje za mogućnostima koje se nisu dogodile, za svim prilikama, prostorima i načinima kroz koje su napušteni mehanizmi mogli živjeti.

Slike poput pista i napuštenih tvornica pružaju također distopijski osjećaj odsustva i disfunkcionalnosti nekada produktivnih industrijskih prostora, kazala je povjesničarka umjetnosti Ana Kršljanin.

Autor Slobodan Vidović istaknuo je da je izložba došla u Beograd nakon male turneje po bivšoj Jugoslaviji te dodao da izložba predstavlja presjek onoga što je radio u posljednje četiri godine.

“To je sublimacija nekih osobnih doživljaja još iz djetinjstva, iz mladosti, pomiješana s događanjima uopće na planetarnoj razini. E sad, dolazi li to od politike, ekonomije, društva, dotiče se svega, nešto od tih stvari ima ujecaj”, rekao je Vidović, prenosi Beta.

Dominantan motiv Vidovićevog ciklusa “Agonija mogućih svjetova” su urušeni mehanizmi zrakoplova, zahrđale olupine automobila, potrošnost mehanizama i konstrukcija koji su u nekom prošlom životu bili aktivni, upotrebljivi i funkcionalni.

Vidović, koji se školovao u Banjoj Luci dobitnik je Aprilske nagrade tog grada za mlade 2005. godine i Prve nagrade studenata BiH u Sarajevu 2000. godine. Sudionik je više izložbi i rezidencijalnih projekata u zemlji i inozemstvu.