Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Goethe-Institut Bosne i Hercegovine obilježava 22 godine rada

goethe institut facebook (1)

Bit će predstavljena izložba “Balončići od Snova – Traumblasen” sa radovima šest umjetnika iz Bosne i Hercegovine

Goethe-Institut Bosne i Hercegovine ove godine obilježava 22 godine rada, te će tim povodom 22. februara biti upriličeno otvaranje novih prostora u ulici Džidžikovac 5 kao i cjelodnevni raznolik program.

Otvorenje novih prostora počet će u 11.00 sati ceremonijom koja će se prenositi uživo na YouTubeu i Instagramu. U nastavku, u 13.00 sati bit će otvorena instalacija “Zid koji nestaje”, sačinjena od ukupno 6.000 drvenih blokova sa ugraviranim citatima njemačkih i bosanskohercegovačkih pjesnika i mislilaca.

Od 13.00 do 18.00 sati nova kuća bit će otvorena za sve zainteresirane, a svaki posjetilac može se registrovati za tombolu, na kojoj se može osvojiti jedna od više od 100 nagrada.

Između ostalog, bit će predstavljena izložba “Balončići od Snova – Traumblasen” sa radovima šest umjetnika iz Bosne i Hercegovine.

Uvečer na dan otvorenja, u 18.00 sati, berlinski umjetnički kolektiv LiCHTPiRATEN transformisat će novu kuću audio-vizualnim performansom “Bezgranično” u objekat koji predstavlja simbol bezgraničnog razumijevanja, najavili su iz Goethe-lnstituta BiH.