Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje u BiH u narednim danima

sarajevo (1)

U ponedjeljak jutro na istoku i sjeveroistoku Bosne bit će pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, javlja Anadolu Agency (AA).

Najniža temperatura zraka izmjerena je na Bjelašnici, minus šest, dok je najtoplije bilo u Neumu, osam stepeni. U Sarajevu je izmjeren jedan stepen Celzijusa.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana lokalno slabe padavine se moguće u istočnim i jugoistočnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od tri do osam, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko šest stepeni.

U ponedjeljak jutro na istoku i sjeveroistoku Bosne bit će pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i djelimično sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od minus tri do tri na jugu do pet, a dnevna od šest do 12, na jugu i sjeveru zemlje do 14 stepeni Celzijusa.

U utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Krajem dana padavine i u Krajini, a tom noći u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura od dva do osam, a dnevna od sedam do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 17 stepeni.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U jutarnjim satima padavine u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od dva do sedam na jugu do 10, a dnevna od osam do 14 stepeni Celzijusa.

U četvrtak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od nula do šest na jugu do devet, a dnevna od osam do 14 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).